Zašto ugraditi zubni most?

Zubni most dat će vam odličan osjećaj sigurnosti i čvrstoće poput pravih zubi. Danas je zubni most često rješenje pri popunjavanju praznina koje su uzrokovane nedostatkom zubi, a ujedno su i dugoročno estetsko rješenje.

Zubni mostovi su protetski nadomjestak koji se sastoji od zubnih krunica koje su fiksno povezane u jednu cjelinu. Gubitak jednog zuba može se protetski riješiti na nekoliko različitih načina. Zubni most može se napraviti na prirodne zube, a kada nedostaje veći broj zubi tada je moguće napraviti zubni most na implantatima. Razvojem tehnologije danas je moguće keramikom imitirati sve oblike, nijanse i transparenciju zuba čime je most izuzetno prirodan i čvrst.

Postupak izrade keramičkog zubnog mosta?

Nakon posjeta našoj ordinaciji radi se priprema za izradu keramičku zubnog mosta. Kako bi se zadovoljila funkcionalnost prirodnih zuba popunjavaju se zubne praznine i brušenje zuba nosača zubnog mosta pod lokalnom anestezijom. Ako je zub nosač oštećen karijesom ili ima veliki ispun, potrebno je nadoknaditi taj oštećeni dio zuba te ga adekvatno pripremiti. Nakon brušenja uzima se otisak čeljusti koja je temelj keramičkog zubnog mosta i prema njoj se izrađuje konstrukcija. Nakon probe gotovog rada, zubni most može se fiksirati privremenim cementom kako bi se adaptirali i probali Vaše nove zube.

Adresa: Hribarov prilaz 6a/1.kat, HR-10000 Zagreb (Oktogon, Dugave)

Mob: +385 98 905 9019

• individualan pristup svakom pacijentu • besplatan parking