Kada je potrebno ugraditi zubne ljuskice?

Zubne ljuskice jedno su od najtraženijih rješenja estetske stomatologije. Ljuskice za zube najčešće se postavljaju zbog želje pacijenata za svjetlijom bojom zubi. Cilj je imati tzv. ”Holywood smile” onaj popularni ”smile makeover” osmjeh Holywood-skih zvijezda.

Ljuskice spadaju u minimalno invazivne i potpuno bezbolne. Korisne su kod manjih oštećenja ili ortodontskih zahvata. Rezultat zubnih ljuskica je visoka razina estetske prirodnosti te trajnost postavljenih ljuskica za zube, a zbog svoje glatke površine ljuskice ne mijenjaju boju kroz vrijeme. Mogu se oštetiti pod udarcem ili nekom drugom traumom na zubu.

Kako se postavljaju?

U razgovoru sa pacijentom definira se oblik ljuskica. Cilj je ostvariti visoku razinu estetske prirodnosti. Postoje dvije vrste ljuskica za zube i osnovna je razlika u pripremi, odnosno u brušenju zdravog zuba kako bi se pripremio za ugradnju i postavljanje ljuskica. Potrebne su dvije posjete u našoj ordinaciji, jedna posjeta je za pripremu zuba, brušenje i otisak, a druga za cementiranje. Od prve posjete i brušenja zuba do druge pacijent nosi privremene ljuskice koje mu omogućavaju normalan svakodnevni život.

Adresa: Hribarov prilaz 6a/1.kat, HR-10000 Zagreb (Oktogon, Dugave)

Mob: +385 98 905 9019

• individualan pristup svakom pacijentu • besplatan parking