Rješite problem svih oblika bezubosti

Implantologija je grana oralne kirurgije koja se bavi ugradnjom implantata u bezubu kost gornje i donje čeljusti kako bi se nadomjestio korijen izgubljenog zuba. Implantati su dugoročno estetsko i funkcionalno rješenje.

Tijekom zahvata, ne trebate brinuti o bolovima jer je postavljanje implantata potpuno bezbolno jer se izvodi pod lokalnom anestezijom. Zahvat ugradnje implatata odvija se u 2 faze. U prvoj fazi potrebno je od 1 do 3 sata kako bi se postavili implantati (ovisno o broju). Nakon ugradnje slijedi period cijeljenja od 3 do 5 mjeseci u kojem se čeka da se implantat integrira s kosti. U drugoj fazi zahvata, radi se finalni rad (protetika), i ova faza traje od 5 do 7 dana.

Po završetku zahvata pacijent prima  implantološku knjižicu koja služi sve one bitne informacije o jamstvu,  o vrsti implantata, dimenziji, njegovom serijskom broju, datumu ugradnje i slično.

Što je zubni implantat?

Zubni implantat je mali vijak, izrađeno od plemenitog metala titana, a ugrađuje se u kost gornje ili donje čeljusti. Implatat služi kao zamjena za korijen (“umjetni” korijen) izgubljenog zuba. Plemeniti titan je najbiokompatibilniji materijal za ljudsku kost. Kod ugradnje zubnog implantata cilj je ostvariti izravan dodir implantata i okolnog koštanog tkiva kako bi srasli zajedno i tako osigurali stabilni potporanj za novu zubnu krunicu.

Za više informacija o našim uslugama, vrstama tretmana i terapijama, kao i ostalim pitanjima vezano uz zahvate implantologije, slobodno nam se obratite. U ponudi naše ordinacije nudimo Nobel Biocare (Premium implantati).

Adresa: Hribarov prilaz 6a/1.kat, HR-10000 Zagreb (Oktogon, Dugave)

Mob: +385 98 905 9019

• individualan pristup svakom pacijentu • besplatan parking