Zašto ugraditi zubnu protezu?

Zubne proteze su protetski nadomjestak s kojima možemo nadomjestiti nedostatak zubnog niza ili rješiti problem bezubosti popunjavanju praznina uzrokovanih nedostatkom zubi, a ujedno su i dugoročno estetsko rješenje. Zubna proteza pruža osjećaj prirodnih zuba.

Fiksnim zubnim protezama možemo nadomjestiti ili dio, ili sve zube jedne čeljusti pa ih stoga dijelimo na djelomične (parcijalne) proteze te na potpune (totalne) proteze. Potpune proteze popunjavaju cijelu čeljust, a djelomične proteze dijelove čeljusti, odnosno pojedine zube. Oboje se podupiru na zubne grebene i meko tkivo zuba.

Također postoje mobilna protetska rješenja koju pacijent može izvaditi i vratiti na mjesto. Za razliku od implantoloških protetskih rješenja, mobilni protetski radovi cijenovno su puno pristupačniji, a namjenjeni su pacijentima koji cjenovno ne mogu snositi troškove fiksnih protetskih rješenja.

Zubna protetika pouzdano je rješenje.

Pacijenti koji imaju manjak kosti, ne žele ili nemaju uvijete za ugradnju implantata, rješenja su kombinirani radovi. Oni kombiniraju preostale zubime u dobrom stanju koji  se povezuju u metal-keramičke mostove te se vežu za mobilne polufiksne proteze. Kombinirani radovi daju zubima bolje statičke uvijete za razliku od djelomičnih ili potpunih mobilnih protetskih rješenja.

Adresa: Hribarov prilaz 6a/1.kat, HR-10000 Zagreb (Oktogon, Dugave)

Mob: +385 98 905 9019

• individualan pristup svakom pacijentu • besplatan parking