Zašto ugraditi zubne krunice?

Krunice za zube, poznate i kao navlake za zube jedan su od najpoznatijih i najtraženijih tretmana kada su u pitanju funkcionalna ili estetska oštećenja zubi. Moderna zubna protetika nudi više rješenja za nadoknadu zuba.

Krunice za zube su protetski nadomjestak, nadoknađuju oštećeni zub koji imitira oblik, veličinu i boju zuba te se trajno fiksiraju na zubni implantat ili izbrušen zub, a glavni im je cilj povratak izgubljene funkcije zuba ili popravljanje njegove estetike kako bi ih učvrstile i ujedno vratile prirodni izgled zubima. Ukoliko nije prethodno potrebno liječenje korijena zuba, zub se prvotno izbrusi, zatim se uzima njegov otisak od strane naših zubnih tehničara, nakon probe zubna krunica se cementira na zub.

Vrste zubnih krunica?

Prednost metal keramičkih krunica je prvenstveno cijena njihove izrade. Postoje nedostaci u vidu otežanog postizanja estetske prirodnosti zuba. Metalni rubovi daju sivu boju zubnome mesu, a s vremenom neestetski metalni rub može postati vidljiv.

Keramičke krunice imaju nekoliko stupnjeva prozirnosti, a izrađuju se od pune keramike tj.porculana, čija izrada je nešto zahtjevnija. Naši tehničari s njome mogu izvesti najzahtjevnije i visoko precizni radove.

Cirkonske krunice predstavljaju visoku kvalitetu, zbog svoje čvrstine i zbog mogućnosti visoke estetske prirodnosti na postavljenim zubima. Cirkon nude veću prozirnost, gradaciju i visoku boju prirodnosti zuba (tzv. multicolor cirkoni). Glavni nedostatak – ne mogu se raditi veliki mostovi u jednom komadu.

Adresa: Hribarov prilaz 6a/1.kat, HR-10000 Zagreb (Oktogon, Dugave)

Mob: +385 98 905 9019

• individualan pristup svakom pacijentu • besplatan parking